Preloader

Laden

image

De Tuinbouw Battle komt naar Greenport Aalsmeer

De Tuinbouw Battle is een uitdagend en leerzaam project waar leerlingen zelf op mobiele teeltinstallaties, in hun eigen klaslokaal, plantjes kweken die zij vervolgens mogen verkopen. Het doel van de opbrengst bepalen zij met elkaar. De Tuinbouw Battle is een uitdagende strijd tussen scholen in de regio. Welke school weet de hoogste prijs te behalen met de bloemen- plantenteelt?! Deze school belonen we met de Tuinbouw Battle prijs.

Experts uit de sector
Als onderdeel van het project begeleiden experts uit de sector de klas en delen zij hun kennis om de leerlingen te enthousiasmeren voor het sierteeltcluster. Een bedrijfsbezoek bij de telers hoort ook bij het programma. Corona gooit dit jaar roet in het eten en is het bedrijfsbezoek vooralsnog onder voorbehoud binnen het programma. De leraren krijgen een online lespakket inclusief lerarenhandleiding en educatieve filmpjes om hun leerlingen gedurende de lesweek te helpen met het kweken vanbloemen en planten.

Zowel de mobiele teeltinstallatie als het lespakket en het stekmateriaal worden tijdens de battle kosteloos ter beschikking gesteld door Greenport Aalsmeer en haar partners in het project. 

Ontdek de groene wereld
De Tuinbouw Battle is een uitdagend en inspirerend project dat techniek, tuinbouw en handel combineert. Greenport Aaslmeer is het wereldhandelscentrum voor bloemen en planten. De bedrijven in de regio kweken miljoenen bloemen en planten die hun weg vinden door heel Europa en zelfs ver daarbuiten. De noodzaak voor de vergroening van steden om klimaatverandering tegen te gaan maakt de tuinbouw een belangrijke sector voor de toekomst. Met dit educatieve én uitdagende programma is dit een unieke gelegenheid om leerlingen kennis te laten maken met deze groene en innovatieve wereld zó dicht om hen heen.

Al jaren een succes!
Na een aantal jaren met succes uitgevoerd te zijn in Greenport Noord-Holland Noord en in 2020 ook in Duin- en Bollenstreek, wordt de Tuinbouw Battle vanaf schooljaar 2021/2022 ook aangeboden aan scholen in de regio Aalsmeer en Boskoop. 

Gezocht: vrijwilligers
Dit najaar start de Tuinbouw Battle in Aalsmeer. We zijn nu op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om hieraan mee te doen:

– Hebt u hart voor de sector?
– Bent u een specialist op het gebied van bloemen en/of planten kweken?
– Wilt u kinderen graag van alles leren over het kweken van bloemen en/of planten en het werken in de sector?
– Vindt u het leuk om samen te werken?
– Bent u flexibel en in het bezit van een rijbewijs B(E)?

Dan zijn wij op zoek naar u! Als vrijwilliger bent u de expert die de leerlingen van groep 7 en 8 van alles leert over het kweken van bloemen en planten. Aan de hand van filmpjes en lesmateriaal ontdekken de kinderen spelenderwijs van alles over de sierteelt. Doet u mee? Neem voor meer informatie contact op met Monique van Weerdenburg via monique@greenportaalsmeer.nl

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door Wellant mbo, Stimuflori, Holland Rijnland, Container Centrale en Rabobank.

laat een bericht achter


Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uploading