Preloader

Laden

Corona en een blik op de toekomst

De economie kreeg een dreun. Ons vertier en bepaalde luxe verdwenen terwijl in de Corona tijd de liefde voor bloemen en planten geaccentueerd werd. Grenzen waren dicht of sommigen op een kier… het favoriete uitje was voor velen op de fiets langs de kweker of naar het tuincentrum. We probeerden de regen uit de lucht te dansen, en nog. Online werd vrijwel alles geactiveerd want offline was ook letterlijk offline. Flexibiliteit, digitalisering en innovaties zijn toverwoorden en de technische ontwikkelingen grijpen om zich heen.

Inmiddels is FloriWorld, de nieuwste bloemen en plantenattractie van Nederland geopend, welliswaar online. Tijdens een interactieve broadcastshow kreeg de kijker een wervelende preview van wat er straks in FloriWorld te beleven is. Dit werd georganiseerd op Hemelvaart. Zodra het kan, openen de deuren zich letterlijk voor iedereen die houdt van bloemenpracht en plantenweelde!

Naast Corine Boon was de gastvrouw Karin Bloemen, toonde Illusionist Victor Mids trucs (bekend van het legendarische tv-programma MINDF*CK) en er werd afgerond met de spetterende DJ Sam Feldt.

De interessante tweegesprekken tussen verschillende gasten waren in thema’s en doelgroepen onderverdeeld. Zowel gericht op landen van herkomst van toeristen naar Nederland (bijvoorbeeld Azie, Duitsland, Belgie, Frankrijk, GB, USA en ook Amsterdam en haar metropool regio) als van type bezoekers aan FloriWorld (gezinnen, senioren en juist ook Nederlandse jeugd/scholieren).

FloriWorld

Al met al is er op alle fronten is er de afgelopen weken hard gewerkt aan het verbeteren van logistieke processen en dienstverlening in de Sierteelt. Aanpassingen om te voldoen aan de richtlijnen van de RIVM en met name de 1,5 meter afstand van elkaar, zijn even wennen. Er ontstaan ook vele nieuwe ideen, initiatieven en saamhorigheid.

laat een bericht achter


Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *